Oct 17, 2011

: )

Coversyl adalah seorang budak lelaki yang, tak pernah percaya kepada ; Zeus, kucing ada sembilan nyawa, dan sesetengah manusia boleh bertukar menjadi harimau.

Tapi kadang-kadang Coversyl sangat teringin untuk menjadi belon udara panas yang berbentuk mihun.

Oct 8, 2011

Tak mudah percaya, gua lihat langit semacam marah dengan gua. Bilik ni sudah tidak bersusun, katil-katil sudah tidak mematuhi orbit. Habuk di kipas sudah berani menunjukkan muka di hadapan mata gua.

Udara di bilik ini tak pernah segar, pagi akan berbau vanilla, petang sedikit akan berbau tar, dan malam akan berbau sesuatu yang pungent. Dan aku di satu sudut di hujung bilik ini, menulis, sesuatu yang gua tak pasti.

Pastinya, kucing itu ada jantung, kucing kalau berdua maksudnya tiada maksud. Dan kalau diperhatikan betul-betul, tiada siapa yang benar-benar pasti akan apa yang ada di sudut jauh dunia anti jirim.

Boleh jadi, di satu dimensi lain, adanya satu lagi Gua. yang gua tak boleh bersentuh dengan dia, kerana dia adalah antijirim bagi gua. Tapi agaklah mustahil :o

Falls

Supremes 09'

Us and Them adalah lagu tema untuk post kali ini. Penulis sangat berbesar hati kalau pembaca dapat baca post ni sambil dengar lagu tersebut. Us and Them- Pink Floyd

Us and Them
And after all we're only ordinary men
Me, and you
God only knows it's not what we would choose to do"


Apa yang biasanya manusia awam tidak boleh mengendalikan adalah memori. Manusia lain dengan robot, dan gua, seorang manusia yang cenderung mahu menjadi robot gergasi berambut kerinting pada masa yang sama mungkin boleh.

Tak ramai yang mahu jadi askar apabila sudah dewasa, tapi semua mereka kanak-kanak awam yang normal dan tidak genius, mesti at least pernah mahu memegang senjata atau kuku atau gergaji mesin untuk menyelamatkan negara/ orang tersayang. Tetapi bagi Malek, bapanya adalah seorang Navy pencen. Dia tak pernah pun teringin nak jadi seseorang yang macam tu.

Dia terlampau cool untuk diceritakan di sini, asrama gua, pada amnya adalah kecil, tak bermaya, tetapi padat. Mengikut formula ketumpatan, isi dibahagikan dengan ruang, asrama gua adalah asrama yang paling tumpat di kawasan batu pahat.

Gua dan malek satu dorm tahun 2009. Tingkatan lima. Selain sam-sama kaki tidur, kitorang juga sama-sama kaki bangun pergi sekolah lambat tapi sembahyang subuh. Ha ha. It's hard, pada gua tak guna gua nak cerita kat sini pasal dia. Ha, tapi pada gua kadang-kadang benda macam ni kena kasi tahu juga.

Gua tak pernah expect salah-seorang daripada mamat-mamat hingusan dalam gambar di atas tak akan dapat hadir ke reunion selepas 15 tahun batch. : ( Nampaknye seorang dah konfirm tidak hadir.


Rest in piece bro. Gua tahu amalan lu banyak. Lu cool dan hebat. Walaupun banyak jerawat, gua tak pernah rasis nak tidur sebelah kau. :D Cuma gua ralat, haritu lu punye birthday gua terlupa, and kau pun tak talipon aku. Kfine. Sorry. Rehat elok-elok Lek. Nanti gua kirim doa. *sigh*

p-s: Biasalah manusia, bila dah tiada baru nak terkenang-kenang. L:

Modus Vivendi (suatu tajuk tiada normal)


Normal adalah sebuah garisan yang berserenjang dengan sebuah dataran.
Begini, memotong cerita menjadi mudah, singkat, semua yang masuk keluar fikiran tak dapat dilihat. Dan masalahnye sekarang, mata yang mengantuk, tak mungkin cerlang.

Dan bagaimana? Gua sudah kebas. Receptor dalam otak sudah kembang. Berita sedih(baca sebagai: Syamil aka Malek, member gua telah dilaporkan meninggal dunia)

Tidak tahu untuk menulis di dalam nada simpati yang overdose, penulis berharap. Entahlah, ni kawan ni yang meninggal ni, bukan member selepak aje, bukan setakat budak bahan mengumpat je. Malek ni lagi ultra dari tu. Rekod perlawanan pes kitorang memang besar jurangnye, tapi tahap kejerawatan, pun sama jugak besar jurangnya.

Waktu tidur purata, hampir sama. Purata waktu ke sekolah juga hampir sama, taste lagu, beliau lebih cenderung kepada lagu-lagu radio kecuali (baca sebagai=kecuali) lagu-lagu Faizal Tahir.

Hm, lebih daripada itu, entah kenapa, semua orang adalah kawan dia. Tak ada musuh, tak ada orang membenci, dia terlampau cool untuk di benci, terlampau hot untuk tak dibuat member. Sigh, tak lama sangat rapat atleast, gua dapat mengesan, bahawa ramai budak-budak nak assume dia sebagai member rapat masing-masing.

:( tipu kalau gua cakap ini loss yang biasa-biasa. Kalau klcc tu besar, pemergian arwah ini adalah satu kehilangan yang besar macam burj dubai. Gua lihat dunia berputar kencang, mungkin sebab bumi berputar normal.


Nota kaki- Dia ni kaki bola. And... gambar ni gua ambik, masa tu dia baru balik plkn. Yup, terus ada trip round bp after dia balik plkn tu. :')