Dec 22, 2010

Hari itu, Hari Gua,


"Mengemis; adalah hal yang dilakukan oleh seseorang yang membutuhkan wang, makanan dan tempat tinggal atau hal lainnya dari orang yang mereka temui dengan meminta."-Wikipedia Indon.

Ya. Hari itu adalah hari gua mengemis. Dan untuk gua menceburi scene-scene pengemis ni, memang seronok dan menghiburkan. Lu ingat tak best ke jadik pengemis. Benda sekarang kalau dah takde, ape lagi mengemis?

Dan untuk menjadi pengemis ni-kata seorang pengemis senior dekat tempat gua mengemis hari tu-kalau nak jadik pengemis high class, lu kena ada sifat malu yang betul-betul high class, dan tiada sikap bodek. Barulah betul-betul boleh jadik legend dan tak dicop budak-budak baru nak up dalam scene-scene mengemis.

Katanya lagi, "biasa aaa dik. Semua scene pun ada budak-budak baru nak up. Tinggal lagi orang je nak nilaikan lu ni macam mana", sambil menepuk-nepuk bahu gua dengan penuh kasih sayang.

Gua sedut angin dalam-dalam. Dan hari ini. Hari ini bukan hari untuk gua mengemis. Lagi.

No comments: